de beek op zaterdag

de beek kookt

Onze koks kregen heel wat verschillende geredde groenten te verwerken vorige week met een fantastisch creatief resultaat, o.a. witlofpickle!

Zaterdag 21 mei – de beek op zaterdag

Als Tine en Emelie samen koken in de keuken van de beek dan kan daar enkel goeds van komen. Welkom!

Mee koken? 
Kook je graag mee op zaterdag? Laat het ons weten. Vanaf 15u ben je welkom in de keuken. We zijn ook steeds op zoek naar koks die een volkskeuken willen trekken. Laat zeker van je horen. 

Mee eten? 
Zoals steeds is de keuken open van 18u30 tot 19u30. Kom je liever afhalen? Dat kan ook nog steeds. Voorzie dan zelf enkele potjes en geef dit aan in je reservatie. 
Graag bordjes reserveren voor zaterdag 12u, via deze link: de beek op zaterdag.   

We werken voor de maaltijd met een vrije bijdrage en houden onze richtprijs, €10 voor een volwaardige maaltijd, bewust laag zodat de mensen die het financieel wat moeilijker hebben ook kunnen deelnemen, aan de andere kant hopen we dat de mensen die het wat breder kunnen laten hangen solidair zijn en de pot weer aanvullen. Alle ingrediënten zijn biologisch en lokaal verkregen. We werken voornamelijk met oogstoverschotten en halen de groenten zelf bij de boer. 

Zondag 22 mei – confituur en vlierbloesemsiroop 
Van 14u tot 17u maken we rabarberconfituur en vlierbloesemsiroop. Welkom!
Je kan ook zelf bloesems plukken en ze op zaterdag komen afgeven in de beek zodat ze een nachtje kunnen weken in water. 

Bloemenbos

4 en 5 juni – Ecotuindagen 
Op 4 en 5 juni doet het Bloemenbos mee aan de ecotuindagen van Velt. Dan ben je welkom voor een hapje en een drankje en kan je de tuin ontdekken. Meer info volgt. 
Er is dat weekend geen beek op zaterdag maar we zullen wel lekkers voorzien voor het bloemenbos. We zien jullie dus graag daar!
Op die dagen zoeken we nog helpers aan de bar, met opruimen, mensen begeleiden… Heb je interesse om te komen helpen op 4 en/of 5 juni? Laat het weten via info@debeek.be 

Ander nieuws

Vrijdag 20 mei – plantdag bij Baarbeekhoeve
Op vrijdag helpen we boer Jelle van de Baarbeekhoeve in Muizen met het planten van nieuwe groenten op het veld in ruil voor de groenten die we geregeld van hem krijgen. Heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Vanaf 9u welkom ter plekke. Laat weten via mail of je komt! 

bye bye Frank
We namen afscheid van Frank vorige zondag. Hij is de bezieler van groentenboerderij Plukrijp in Schriek waar de beek geregeld groenten gaat oogsten. We zullen je missen Frank! 


de beek – Van Diepenbeeckstraat 22 – 2018 Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s