de beek op zaterdag + oogsten en inmaken!

Het kwakkelende weer kan ons helaas niet garanderen dat we zaterdag gezellig en droog kunnen tafelen onder open hemel. We koken zaterdag gewoon in de beek en houden een afspraak in het bloemenbos nog tegoed inclusief stralend weer. Ondertussen is er meer dan genoeg te doen in de beek. Maandag gaan we oogsten bij plukrijp. Dinsdag en woensdag wordt er ingemaakt.

de beek kookt

Zaterdag 31 juli – de beek op zaterdag
Hannah gaat zaterdag aan de slag met alle mooie groenten en kruiden uit het bloemenbos. Dat belooft! De keuken is open van 18u30 tot 19u30. Je kan je eten afhalen (neem 5 potjes mee) of gezellig bij ons eten. Wie graag komt helpen in de keuken is welkom vanaf 14u.

Je kan fantastische boeketten bestellen aan €15, die je zaterdag kan afhalen. Er zijn ook verschillende soorten courgetten te koop.

Bloemen en maaltijden reserveren, via deze link: de beek op zaterdag . Of kom gewoon langs, meestal zijn er wel een paar bordjes extra (niet gegarandeerd in dat geval)

We werken voor de maaltijd met een vrije bijdrage en houden onze richtprijs, €10 voor een volwaardige maaltijd, bewust laag zodat de mensen die het financieel wat moeilijker hebben ook kunnen deelnemen, aan de andere kant hopen we dat de mensen die het wat breder kunnen laten hangen solidair zijn en de pot weer aanvullen.


de beek doet

Maandag 2 augustus – oogsten bij plukrijp
Om 10u vertrekken we vanaf de beek naar plukrijp. Een fijne kans om het reilen en zeilen van een permacultuur boerderij eens van naderbij te bekijken. Augustus is de oogstmaand, verwacht een weelde aan groenten en een schat aan kennis over het leven in een permaculturele omgeving.
Stuur ons een mailtje voor meer info als zin hebt om mee te gaan, je kan mogelijk met ons meerijden. info@debeek.be

Dinsdag 3 en Woensdag 4 augustus – inmaken in de beek
Dinsdag en Woensdag steken we naar jaarlijkse traditie de koppen en de handen weer bij elkaar. Om de oogst van plukrijp te verwerken tot heerlijke chutneys, confituren, pickles,..We gaan drogen, vriezen, steriliseren en maken allemaal mooie ingemaakte gerechtjes die we later dit jaar als de natuur wat minder voedsel geeft kunnen gebruiken in de keuken. Wees welkom mee met ons te denken en te doen. En neem wat mee naar huis voor je eigen voorraadkast. We beginnen rond 10u, stuur even een mailtje als mee wil doen of meer wil weten. info@debeek.be


de beek – Van Diepenbeeckstraat 22 – 2018 Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s