agenda week 41

de beek kookt

Woensdag 10 oktober – Ann’s veggie café
Vanaf 14u staat de deur van de keuken open voor het 1ste veggie café van Ann, het verhaal is grotendeels hetzelfde als dat van de Plat du Jour. Er wordt gewerkt met ingrediënten van plukrijp  en/of andere oogst, voedseloverschotten, de ingemaakte lekkernijen en de bio stock granen en peulen van de beek. Top materiaal voor een vegetarisch smulspektakel. Ann is de centrale figuur en staat vanaf 14u aan het fornuis maar helpen in de keuken, elkaar inspireren is weer een deel van het concept. Eveneens en zeker voor diegenen die niet hebben meegekookt, een handje hulp bij de afwas en opruim. Wie woensdagochtend graag mee gaat oogsten is zeer welkom om 9u30 aan de beek. We zijn terug ten laatste om 14u.
Ann’s veggie café gaat door om de  2 weken, de volgende keer dus op 24 oktober.

Het eten is klaar om 18u, de keuken sluit om 19u.
Allen daarheen! Info@debeek.be

de beek doet

900 kg appels hebben we geoogst in het Appelbos, ondertussen is deze rijke bonte mix van verschillende appelsoorten omgezet naar 600 liter edel vocht. Komt dat proeven!

de beek ontvangt

Donderdag 11 oktober – VOEM wereldkeuken Oost-Europa
Kook je graag, eet je graag en ben je daarnaast ook nog geïnteresseerd in andere culturen? Aarzel niet langer en schrijf je snel in voor Wereldkeuken Oost – Europa. Sarah@voem.be
Voor slechts € 7 bieden wij u een avond vol:

  • Kooktips tijdens de kookworkshop door global foodies

  • Een feest voor uw smaakpapillen

  • Een heleboel wist-je-datjes over Oost – Europa

V.O.E.M. vzw is een landelijk erkende koepelvereniging met afdelingen in Antwerpen, Brussel en Oost-Vlaanderen. De vereniging ondersteunt deze afdelingen in het ontwikkelen van socio-culturele activiteiten. Samen met de afdelingen werken we rond de 4 functies van het sociaal-cultureel werk: de culturele, educatieve, gemeenschapsvormende en maatschappelijk activerende functie.

V.O.E.M. is een bruggenbouwer tussen de verschillende (geloofs)gemeenschappen: via verbindende elementen organiseren we activiteiten waarop iedereen welkom is. Het doel van deze activiteiten is om dialoog te stimuleren tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en geloofsovertuigingen. We geloven dat ontmoeting de sleutel is tot een breder en beter begrip van elkaar en kijken dan ook uit naar vele fijne ontmoetingsmomenten in De Beek.

Meer info: http://www.voem.be/


de beek – Van Diepenbeeckstraat 22 – 2018 Antwerpen
Vragen en info: info@debeek.be – facebook – debeek.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s